BLIDÖSUNDSPOSTEN
Nätbilaga den 11 augusti 2006

.........KARIN FYLLER 50 ÅR!!!!
.
GOOGLA KARIN KARIN, SNART 50....

…..Hej Karin, stör jag dig, var är du? Ja, just så brukar mina samtal börja med Karin.

Jag vet aldrig var i världen hon befinner sig. Ena dagen Cannes, andra dagen USA. Men oavsett plats i världen finns Karin där, trogen vän som alltid lyssnar, skrattar och diskuterar......(läs mer här)

 

SHOPPINGDRAMA

...med amerikansk man inblandad slutar i letande efter en gigolo... (läs mer här).

 

KARIN - "THE BOSS"

Ibland har man förmånen att träffa en människa som förändrar ens liv. Det kanske inte framstår så tydligt från början men när man börjar sammanfatta, titta i backspegeln, så blir det tydligare och tydligare....(läs mer här)

 

 

Karin Johansson har fått 418 besök i ITFolk

Karin Johansson
© Foto Microsoft

Karin Johansson

Titel/Position:
Försäljningsdirektör offentlig förvaltning
Fler med samma titel

 

Företag:
Microsoft Sverige
Fler i samma företag

 

Hemsida:
http://www.microsoft.se

 

Telefon:

 

E-post:
karinjohmicrosoft.com

 

Andra uppdrag:
Inga uppgifter

Tidigare uppdrag/ anställningar:
Microsofts kontakter med regering och riksdag samt andra offentliga beslutsfattare

 

Övrig information:


Senast uppdaterad den 1 juli 2003

(1) 

Här är it-branschens 50 mäktigaste kvinnor

 

Karin Johansson, chef för försäljning till offentlig sektor påMicrosoft.

 

 31 maj 2006 - Computer Sweden

 

(2) 

Malmö nobbar Microsoft - satsar på Oracle

 

Jag måste kolla med vår account manager, säger den förvånadeförsäljningschefen för offentlig sektor på Microsoft, Karin Johansson,när CS ringer upp.

 

 25 november 2005 - Computer Sweden

 

(3) 

Irriterat Microsoft kämpar för SQL Server i Malmö

 

Men Microsofts Karin Johansson hävdar trots detta att avtalen snart skaförnyas. Kunden vill dessutom påskynda avtalsskrivandet, säger Karin Johansson,försäljningschef för offentlig sektor på Microsoft.

 

 25 november 2005 - Computer Sweden

 

(4) 

Microsoft knockar Novell i kommunernas it-system

 

Karin Johansson, försäljningsansvarig för den offentliga sektorn påMicrosoft i Sverige, säger att det finns kommuner som vill satsa påöppna program, men att det också finns tveksamhet mot öppna lösningar.

 

 21 november 2005 - Computer Sweden

 

(5) 

IT-jättarna sätter fart på 24-timmarsmyndigheten

 

I ett sådant sammanhang är vi gärna med och är katalysator för attanvända tekniken på ett så smart sätt som det bara går, säger Karin Johansson, ansvarig för offentlig sektor på Microsoft Sverige. Det fina här är att kommuner och ...

 

 7 juni 2004 - Computer Sweden

 

(6) 

KarinJohansson

 

http://www.microsoft.sekarinjoh@microsoft.comMicrosofts kontakter med regering och riksdag samt andra offentligabeslutsfattareMicrosoftMicrosoft SverigeFörsäljningsdirektör offentlig förvaltning

 

 1 juli 2003 - ITfolk

 

(7) 

Web services ratas i Sverige

 

Standarden kanske passar stora myndigheter, men vill man ha med helaförvaltningen är det en klumpig lösning, säger Karin Johansson, chef förMicrosofts säljavdelning som jobbar mot offentlig sektor.

 

 4 december 2002 - Computer Sweden

 

(8) 

Microsoft går in för offentlig sektor

 

Hallå där...Karin Johansson, nychef för Microsofts säljavdelning som jobbar mot offentlig sektor.

 

 13 september 2002 - Computer Sweden

 

(9) 

Dilemmat för myndigheterna går att lösa

 

Offentlig sektor: Debatt:Det finns idag ett antal tydliga krav på svensk offentlig verksamhet -fortsatta rationaliseringar och besparingar samt ökad tillgänglighet ochflexibilitet.Både bromsa och gasa, krav som kan tyckas omöjliga att förena.I ...

 

 10 juni 2002 - Computer Sweden

 

(10) 

Dilemmat för myndigheterna går att lösa

 

Offentlig sektor: Debatt: Det finns idag ett antal tydliga krav på svensk offentlig verksamhet –fortsatta rationaliseringar och besparingar samt ökad tillgänglighet ochflexibilitet.Både bromsa och gasa, krav som kan tyckas omöjliga att förena.I ...

 

 7 juni 2002 - Computer Sweden

 

           

--------------------------------------------

Minns ni kl 15?

Många har säkert redan hunnit glömma. Stressen, köerna: Att rusa till banken före stängning, eller att pressa in ett bankbesök under lunchen. För de enklaste ärenden!

/sverige/nr/rdonlyres/84CBBC3D-44A7-4CEE-A536-D4A56EA1F769/10910/Karin_stor.jpg

Karin Johansson, försäljningsdirektör offentlig sektor, Microsoft Sverige.

I dag kan, tack och lov, de flesta strunta i kl 15. IT och Internet har gjort det möjligt för oss att göra våra bankärenden när det passar oss: Oss kunder.
Denna goda revolution sprids nu till kommuner och andra myndigheter under namnet 24-timmarsmyndigheten. Men oj, vad långsamt det går. Varför? Tekniken finns. Och viljan finns hos medborgarna. Det är bråttom. Synen på offentlig service är naggad i kanten. Det är köer, korta telefontider, omständligt. Att nå tjänstemän är svårt – på en fredag eftermiddag rent ut sagt omöjligt. Detta blir allt svårare att acceptera, nu när vi ser att det finns alternativ. Myndigheter och företag kan erbjuda service på våra villkor. Tekniken gör det möjligt för oss att uträtta ärenden när barnen lagt sig, när vi själva har lite lugn och ro. Och dessutom vinner samma myndigheter och företag på förändringen, eftersom de i praktiken delegerar en stor del av jobbet till kunderna och medborgarna.
I detta nummer skriver vi om Klippan, som löser knutar kring identifikation och behörighet – nyckelfrågor i en 24-timmarsmyndighet. Växjö, Sundbyberg, Nacka och Karlskrona är bland andra kommuner som ligger i framkant. Men på det stora hela går det långsamt och samordningen mellan kommuner kan förbättras. Det är synd, både medborgare och myndigheter har så mycket att vinna på detta.

Av Karin Johansson, försäljningsdirektör offentlig sektor, Microsoft Sverige
Foto: Thron Ullberg

 

Profilen: Karin Johansson

En ordförande med stark förankring i näringslivet

Aktuell: BTHs nya styrelseordförande. Efterträder Christina Glad vid årsskiftet.
Ålder: 47
Utbildning: Studerade till socionom vid socialhögskolan i Stockholm, färdig 1980. Har dock aldrig arbetat inom branschen. Har tidigare arbetat hos France Telecom.
Befattning: Försäljningsdirektör hos Microsoft sedan fem år
Familj: Man och två barn, 24 och 25 år
Senast lästa bok: Tom Clancys ”Björnen och draken”, samt Hillary Clintons självbiografi
Senast sedda film: Läser mest böcker. Det måste ha varit Beck på TV.


Hon har suttit som ordförande i Sveriges Radios styrelse och är ledamot i styrelsen för Svenska spel. Hon har också lång erfarenhet av IT-branschen, bland annat genom sitt arbete som försäljningschef på Microsoft. Högskolans nya styrelseordförande heter Karin Johansson.

– Valet föll nog på mig främst på grund av min starka förankring i näringslivet. Det är min kompetens inom detta område som man vill få användning av, säger Karin.
    Hon påtalar att BTH har ett gott rykte vad gäller samarbete med näringslivet, högskolan lyckas skapa engagemang runt skolan, både från det offentliga och företagssektorn.
    – Min kunskap om BTH är dock relativt begränsad än så länge. Men jag har följt skolans utveckling på avstånd under många år, säger hon.
    Att verka i skolans styrelse ser hon som ett spännande och roligt uppdrag.
    – Jag är mycket intresserad av utbildningsfrågor, det är förstås även relevant för Microsoft. Det är viktigt för branschen att ha tillgång till välutbildad arbetskraft när vinden vänder. Högskolan utgör dessutom en dynamisk miljö, vilken verkar stimulerande för små företag. TelecomCity är ett mycket bra exempel på detta. Ökning av innovativa lösningar sker särskilt i dessa miljöer. Men det har förstås en hämmande effekt om man vet att man inte får avsättning för sina produkter.
    Någon nära förestående lösning på BTHs ekonomiska problem i anslutning till bristande elevunderlag kan Karin dock inte se. Problemet är nationellt och ingenting unikt för BTH. Rekryteringsläget innebär naturligtvis problem sett ur ett jämställdhetsperspektiv.
    – I dagsläget antar högskolan de studenter som söker till skolan, så kvotering kan inte förekomma. Självklart kan skolan vara ännu mer aktiv, kanske finna nya typer av målgrupper. Men det är svårt för mig att säga i nuläget. Flickors teknikintresse måste dock stimuleras tidigare, säger Karin. Det är en utmaning för hela det svenska skolsystemet, och är nog inget som BTH kan göra något konkret åt.
    Det primära intresset blir onekligen ekonomin i dylika situationer. Studentunderlaget är inte den enda möjliga finansieringskällan för en högskola. Medel kan erhållas från näringsliv, institut och EU för projektarbete.
    – Det finns en helt annan öppenhet för att hitta externa pengar idag, säger Karin. Därför gäller det att skriva allt bättre ansökningar, medan det framöver kommer att krävas mycket kreativa projekt för att tilldelas medel. Konkurrensen blir allt hårdare på detta område.

 

Vill du veta mer?


Karin Johansson håller sitt första styrelsemöte den 13 februari 2004. Hon kommer att besöka högskolan minst sex gånger per år vid BTHs styrelsesammanträden.

Högskolestyrelsens externa ledamöter utsågs av regeringen den 11 december. Läs artikeln. 

De ledamöter som högskolan inte utser själva, utses av regeringens utbildningsdepartement. Högskolornas rektorer och sittande styrelseordförande har möjlighet att föreslå ledamöter så att det blir en bra sammansättning i styrelsen.

Högskolestyrelsens ordförande utses genom en politisk beredning. Exakt hur den går till finns inte redovisat.


Text: Josefin Dahlander
Bild: Microsoft

 

Karlskrona kommun utvecklar framtidens kommunala tjänster i samarbete med Microsoft
2003-07-03

Karlskrona, 26 juni 2003

Som första kommun i Sverige tecknar Karlskrona kommun ett samarbetsavtal med Microsoft Sverige för att tillsammans utveckla framtidens kommunala tjänster inom ramen för den så kallade 24-timmarsmyndigheten.

– Det här samarbetet visar att Karlskrona kommun ligger i framkant när det gäller att använda ny teknik. När världens största mjukvarutillverkare vill jobba med oss visar det att vi ligger långt framme i processen, säger Mats Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

– I Karlskrona finns många bra tankar kring hur Internet kan användas för att förenkla och förbättra servicen för medborgarna. Tillsammans ska vi nu sjösätta dessa idéer, säger Karin Johansson försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft Sverige.



Mats Johansson och Karin Johansson
Mats Johansson och Karin Johansson

God service oavsett tid och rum
Utvecklingen av 24-timmarsmyndigheten, som den här sortens tjänster kallas, är ett av de viktigaste utvecklingsområdena inom offentlig sektor i Sverige idag. Det här avtalet ger Karlskrona kommun möjligheten att behålla sin position som ledande IT-kommun.

Tillsammans ska Karlskrona kommun och Microsoft ta fram tjänster som med hjälp av ny teknik förenklar livet för invånarna i Karlskrona. Med hjälp av Internet och mobil teknik ska invånarna kunna få kommunens tjänster utförda på tider som passar dem själva. Genom att låta invånarna själva kunna hämta och lämna information i kommunens datasystem kommer den kommunala servicen att bli snabbare och mer tillgänglig. Det kan vara allt från enkla tjänster som att boka en tid i en av kommunens idrottshallar till komplicerade tjänster som att klara av en hel bygglovsansökan på webben.

Utvecklingslabb
I ett första steg för att starta tjänsteutvecklingen bygger nu Karlskrona kommun upp ett testlabb där nya tjänster kan utvecklas och testas inom ramen för samarbetsavtalet med Microsoft. I labbet finns kompetens, hårdvara och mjukvara för att klara alltifrån de enkla till de mest avancerade tjänsterna. Labbet blir också en arena där andra företag bjuds in för att testa idéer och tjänster som är under utveckling för offentlig sektor.

I Karlskrona finns idag en stor kompetens inom IT/telekomsektorn och en tradition av att aktivt samarbeta med näringslivet som till exempel i nätverket Telecom City. Genom att utveckla tjänster i samverkan med de lokala företagen, kan kommunen bidra till näringslivsutvecklingen i kommunen på ett sätt som gynnar alla.

Kunskapsöverföring till andra kommuner
Utvecklingslabbet i Karlskrona kommer att arbeta med tjänster som andra kommuner i Sverige kan använda för att förenkla och förbättra interaktionen med sina medborgare.

– Genom att arbeta med öppna teknikstandarder som till exempel XML kan andra kommuner i Sverige ta del av erfarenheterna från Karlskrona och själva använda de tjänster vi utvecklar. Öppna teknikstandarder används för att system på olika myndigheter ska kunna kommunicera med varandra, säger Karin Johansson försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft Sverige.

För mer information kontakta:
Mats Johansson, kommunstyrelsens ordförande Karlskrona Kommun. Tel: 0455–30 30 06 eller 0709–31 30 06

Thomas Johansson, kommunledningsförvaltningen Karlskrona Kommun. Tel: 0455-30 47 61

Karin Johansson, försäljningsdirektör offentlig sektor, Microsoft Sverige, Tel: 08-752 27 62 eller 073-408 27 62

Christofer Björkvall, PR-chef, Microsoft Sverige, Tel: 08-752 29 32 eller 073-452 29 32.

Mats Johansson och Karin Johansson
Mats Johansson och Karin Johansson
"tar i hand" efter att ha tecknat
samarbetsavtal

Foto c, fp och kd

Bild saknas

Raili Buresund Ahlfors

Per-Erik Burrau

Aphram
Melki (c)
Lars
Bergstig
(fp)
Raili
Buresund Ahlfors (fp)
Per-Erik
Burrau
(fp)
Claes
Gustavsson
(fp)

Anita Mickos

Vuokko Stolpe

Bo Winander

Anita
Mickos
(fp)
Bo
Olsson
(fp)
Kira
Repka
(fp)
Vuokko
Stolpe
(fp)
Bo
Winander
(fp)

Anders Karpensjö

Lennart Nilsson

Jan Peter Svedlund

Karin
Johansson(kd)
Anders
Karpesjö
(kd)
Maria
Lawestig
(kd)
Lennart
Nilsson
(kd)
Jan-Peter
Svedlund
(kd)

Senast uppdaterad: 2006-06-13 Redaktör: Ulrika Andersson

Järfälla kommun   177 80 JÄRFÄLLA   08-580 285 00   jarfalla.kommun@jarfalla.se   Webmaster »   Information om cookies »

 

Karin Johansson, född 1956
styrelseledamot
Invald 2003
Nuvarande befattning:
Försäljningsdirektör i Microsoft
Övriga styrelseuppdrag:
Ordförande i Tekniska Högskolan
Tidigare befattningar och uppdrag:
Försäljningschef France Telecom
Politiskt sakkunnig, statsrådsberedningen
Försäljningschef Word Perfect
Ledamot Kommunikations Kommittén
Ledamot i Media Koncentrations Kommittén
Ordförande i Sveriges Radio
Utbildning:
Examen från Socialhögskolan
Kurs i företagsledning vid IFL. Blekinge

 

 

125

Karin Johansson, kommunpolitiker (kd). Businessmanager, Microsoft:
  – Det går inte att stoppa den digitala tekniken och bäst är dab. Men Sveriges Radio kan inte själva fortsätta driva detta. Privatradion måste komma med för det krävs att regeringen ändrar inställning.
  – Om ingen kan lyssna kan vi självklart inte fortsätta sända digitalt.